Kuopion Karateseura

Kuopion karateseura ry on perustettu vuonna 1980 ja seura on Suomen suurimpia karateseuroja. Vuosittainen jäsenmäärä on noin kaksisataa, josta reilu puolet on junioreita (7-13v). Seura on kansallisen kattojärjestön Suomen Karateliitto ry:n jäsenseura.

Kuopion Karateseura on myös Tähtiseura. Tähtiseura on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen uusi seurojen laatuohjelma, joka tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta: seuratoimintaa.  Laatujärjestelmän yhtenä tavoitteena on auttaa seuroja kehittämään toimintaansa ja Tähtiseura -tunnus myönnetään urheiluseuralle lajiliiton toimesta tunnustuksena laadukkaasta lasten ja nuorten urheiluseura-toiminnasta. Aiemmin seuramme on ollut jo 1990-luvulta saakka Nuori Suomi  -järjestön Sinettiseura. Laatujärjestelmän uudistumisen ja auditoinnin myötä Kuopion Karateseura on nyt Tähtiseura.

Kuopion Karateseurassa harjoitellaan Wado-ryu tyylisuuntaa ja harjoituspaikkana toimii pääsääntöisesti Suurmäentien väestösuoja. Kuulumme Japan Wadokai -järjestön alaisuuteen ja vyöjärjestelmässä noudatamme Japan Wadokain sekä Wadokai Finlandin linjauksia. Seuran perustoimintaan kuuluu nuorille ja aikuisille kohdennetut yleisharjoitukset, joiden puitteissa ohjattuja harjoituksia on lähes viikon jokaisena päivänä. Junioreille on omat harjoitukset 1-3 kertaa viikossa. Lisäksi harrastajille on tarjolla aikuisten kuntokaratea sekä 4-6 vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen tarkoitettua KarateKids-toimintaa. Seurassa on myös aktiivista kilpailutoimintaa. Kilpailijamme kuuluvat kansalliseen sekä kansainväliseen huipputasoon niin kumitessa kuin katassakin. Viikkoharjoitusten lisäksi järjestämme vuosittain Kuopio cupin sekä sali- tai aluekisoja. Vuosittain tai parin vuoden välein Kuopiossa pidetään myös Wadokai Finlandin kansallinen leiri ja joka vuosi pidetään oma junioreiden pikkujoululeiri. Näiden lisäksi on muita tapahtumia, joista ilmoitetaan ajankohtaista-sivulla. Lisäksi toimimme tiiviissä yhteistyössä muiden kuopiolaisten budolajien kanssa Kuopion Danit ry:n sekä Kuopion Kamppailutilat ry:n kautta.

kamppailija ei kiusaa

Kamppailija ei kiusaa on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama ja kamppailuorganisaatioiden toteuttama kampanja, joka on toteutettu yhteistyössä Valo ry:n kanssa. Kamppailija ei Kiusaa -kampanjassa pyritään löytämään ja antamaan käytännön helppoja työkaluja kiusaamisen ehkäisyyn oman yhteisön jäsenten parissa. Kuopion karateseura on vahvasti mukana tukemassa kampanjaa.