Kuopion Karateseura

PNG_naytto_11cm_14_Sinetti-logo_rgb (1)

Kuopion karateseura ry on perustettu vuonna 1980. Kuopion karateseura on Suomen suurimpia karateseuroja: vuosittainen jäsenmäärä on noin kaksisataa, josta reilu puolet on junioreita (7-13v). Seura on kansallisen kattojärjestön Suomen Karateliitto ry:n jäsenseura.

Seura on Nuori Suomi ry:n jäsen Karateliiton kautta ja olemme  myös Nuori Suomi  Sinettiseura. Sinettiseurat ovat seuroja, jotka ovat saaneet Nuori Suomi Sinetin tunnustukseksi laadukkaasta nuorisotyöstä. Sinettiseurajärjestelmän tavoitteena on auttaa seuroja kehittämään lasten ja nuorten toimintaa. Nuori Suomi Sinetti -logo myönnetään urheiluseuralle lajiliiton toimesta tunnustuksena laadukkaasta lasten ja nuorten urheiluseura-toiminnasta.

Kuopion Karateseurassa harjoitellaan Wado-ryu tyylisuuntaa ja harjoituspaikkana toimii pääsääntöisesti Suurmäentien väestösuoja. Seuran perustoimintaan kuuluu nuorille ja aikuisille kohdennetut yleisharjoitukset, joiden puitteissa ohjattuja harjoituksia on lähes viikon jokaisena päivänä. Junioreille on omat harjoitukset 1-3 kertaa viikossa. Lisäksi harrastajille on tarjolla aikuisten kuntokaratea sekä 4-6 vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen tarkoitettua KarateKids-toimintaa. Seurassa on myös aktiivista kilpailutoimintaa. Kilpailijamme kuuluvat kansalliseen sekä kansainväliseen huipputasoon niin kumitessa kuin katassakin. Viikkoharjoitusten lisäksi järjestämme vuosittain Kuopio cupin sekä sali- tai aluekisoja. Vuosittain pidetään myös wadoryu-kollegion syysleiri ja junioreiden pikkujoululeiri. Näiden lisäksi on muita tapahtumia, joista ilmoitetaan ajankohtaista-sivulla. Lisäksi toimimme tiiviissä yhteistyössä muiden kuopiolaisten budolajien kanssa Kuopion Danit ry:n kautta.

kamppailija ei kiusaa

Kamppailija ei kiusaa on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama ja kamppailuorganisaatioiden toteuttama kampanja, joka on toteutettu yhteistyössä Valo ry:n kanssa. Kamppailija ei Kiusaa -kampanjassa pyritään löytämään ja antamaan käytännön helppoja työkaluja kiusaamisen ehkäisyyn oman yhteisön jäsenten parissa. Kuopion karateseura on vahvasti mukana tukemassa kampanjaa.