Kertomukset ja palkitut

 

 

JUNIOREIDEN SALIKISAT 18.5.2017

Kisoihin osallistui sankka joukko uusia innokkaita junioreita. Nähtiin paljon onnistumisen iloja sekä saatiin roppakaupalla uusia kokemuksia,näistä on hyvä jatkaa lisää treenien yhteydessä. Aloitettiin kumitella, jossa ylemmät sarjat teki hyvän alun kisoille. Aleksi Hyvönen vei kullan hyvällä ottelutekniikalla ja Tuomas Rekola antoi kovan vastuksen tulle hopeasijalle. Alemmat kumitesarjat toi uusia kokemuksia sekä onnistumisen iloa. Jesse Simonen vei kullan,Ninni Kulin otti taktisesti hopeasijan sekä pronsille sijoille taisteli ansiokkaasti Vilho Kanninen. Katasarjoissa ylemmissä kullan vei Aleksi Hyvönen, hopeaa Tuomas Rekola sekä uutena tulokkaana pronssille ylsi Arttu Varpunen. Alemmissa sarjoissa kullan vei Tuukka Ramula, hopealla sijoittui Jesse Simonen sekä pronssille ylsi Tommi Markkanen. Kisat oli kaiken kaikkiaan mukavat sekä oli ilo havaita monta uutta potentiaalista alkua tatameille.

KARATEKIDSIEN KAUDEN PÄÄTÖS 2017

Karatekidsien kauden päättäjäisiä vietettiin aurinkoisessa säässä Pikku Kakkosen puistossa lauantaina 13.5. Kids-ohjaajat kiittävät kidsejä ja vanhempia kuluneesta kaudesta ja toivottavat lämmintä kesää!

JUNIOREIDEN SALIKISAT 10.12.2015

Torstaina 10.12. pidettiin Suurmäentien väestönsuojalla junioreiden salikisat, joihin osallistui kymmenen innokasta junnukaratekaa. Osallistujia oli niin katassa kuin kumitessakin ja kokeneempien kisaajien lisäksi saatiin mukaan myös ensikertalaisia.

Kilpailusarjoja oli kaikkiaan kolme, yksi katasarja ja kaksi kumitesarjaa. Kisat aloitettiin katalla, johon osallistui viisi junnua. Jo reilumman kilpailukokemuksen omaava Aleksi Hyvönen ylsi suorituksillaan ykkössijalle. Heinilän veljekset valloittivat palkintosijat kaksi ja kolme, Toukon ollessa toinen ja Veikon kivutessa kolmanneksi.

Kumite käytiin kahdessa sarjassa, joista ensin pienempien poikien sarja. Valtteri Toivanen osoitti hyviä otteita ja toimivaa tekniikkaa korjaten kultamitalin kotiin. Ville Pitkänen otteli sisukkaasti ja menestyksekkäästi hopealle. Kolmanneksi pienempien poikien sarjassa ylsi hyvillä otteillaan Salvatore Piazza.

Viimeiseksi oteltiin isompien poikien kumitesarja, jossa kärkisijat ratkottiin kokeneempien kisaajien kesken. Voiton tällä kertaa vei keskittyneellä suorituksellaan Aleksi Hyvönen ja toiseksi sijoittui myös hyvin otellut Artturi Kankkunen. Sarjan pronssin korjasi talteen hienolla suorituksella Magnus Karlstedt.

Kisat sujuivat mallikkaasti ja suoritukset lupaavat hyvää tulevia kansallisiakin kisoja silmällä pitäen. Syksyn aikana olemme saaneet mukaan muutamia uusia junnukilpailijoita ja toivon että tämä positiivinen suuntaus myös jatkuu tulevaisuudessa. Kuopion Karateseuran junnuissa on varmasti enemmänkin potentiaalia kisatatameille!

Matti Leinonen

Juniorivastaava

KARATEKIDSIEN KAUDEN PÄÄTÖS

Kidsien kausi päättyi perinteiseen kevätnäytökseen joka tänä vuonna pidettiin otteluleirin tauolla lauantaina 9.5.2015. Tatamin reuna oli täynnä yleisöä kun pikkukaratekat esittivät mitä ovat kauden aikana oppineet. Näimme hienoja junzukeja ja maegeripotkuja, ja varsinkin kiai tuli kovalla äänellä. Se tärkein asia karatessa eli asenne on siis kohdallaan! Samallam juhlistimme Einon 10-vuotista karatekids-ohjaajauraa ja päästimme hänet kylpylälahjakortin kera hyvin ansaitulle eläkkeelle. Onneksi junnuvalmennuspuolella Eikkaa nähdään vielä jatkossakin. Kiitokset kaikille kidseille ja vanhemmille mukavista yhteisistä liikuntatuokioista tatamilla ja syksyllä jatketaan! (T: KKS:n kids-ohjaajat)

JUNNUJEN KEVÄTLEIRI JA SALIKISAT

Juniorikaratekat päättivät kevään harjoituskautensa 31.5. pidettyihin juniorileiriin ja salikisoihin. Osanottajia oli tällä kertaa hieman aikaisempia vuosia vähemmän, mutta treenaajat olivat sitäkin innokkaampia. Leiri aloitettiin ottelutekniikkaan painottuvalla osiolla, jonka vetäjänä toimi kansainvälisestikin menestynyt ottelija Johanna Hyvärinen. Treeneissä käytiin läpi kattava valikoima erilaisia ottelutilanteeseen sopivia tekniikoita. Kokeneena ja menestyneenä ottelijana Johanna kiinnitti huomion perusasioihin, joiden hallinta on avain hyvään suoritukseen.

Pienen välipalan ja lepotauon jälkeen jatkettiin leirin toisella osiolla, joka sisälsi perustekniikkaa ja kataharjoitteita. Vetäjänä toimi kansainvälisen tason katakilpailijamme Niklas Turunen. Yksittäisten hyppy- ja käännösharjoitteiden lisäksi junnut pääsivät kokeilemaan kataa nimeltä Pachu, joka tuskin oli kenellekään tuttu. Treenin päätteeksi European Gamesiin Bakuun valmistautuva Pasi hirvonen esitti yhden kilpailukatansa leiriläisille. Tämä toimi hyvänä esimerkkinä, niin illan katakilpailuun valmistautuville junioreille, kuin ottelijoillekin. Molemmissa kilpailumuodoissa suoritukseen keskittyminen on avainasemassa.

Leiriharjoitusten päätyttyä pidettiin pieni tauko, jonka aikana kisaajat pääsivät valmistautumaan omaan suoritukseensa. Salikisoissa kilpailtiin neljässä eri sarjassa ja mukana oli junioreita kokeneista kisaajista aina ensikertalaisiin asti. Tatamilla oli havaittavissa asiaan kuuluvaa jännitystä, joka varmasti nosti suoritusten tasoa. Yleisilme ja tunnelma oli positiivinen ja kannustava. Jokainen kisaaja teki varmasti parhaansa ja tästä hatunnosto tasapuolisesti kaikille. Järjestelyjen suhteen kisat saatiin vietyä läpi hienosti. Siitä kiitos kaikille talkoisiin osallistuneille apukäsille, toimitsijoille ja tuomareille.

Tulokset löytyvät täältä!

 

OTTELULEIRIN TUNNELMIA

 

Kuopion Karateseura järjesti toukokuun toisena viikonloppuna otteluleirin, jossa ohjaajana toimi maajoukkuevalmentaja Kai Keinänen Euran karateseurasta. Leirille osallistui noin 30 innokasta karateharrastajaa, valmentajaa ja kilpailijaa Kuopiosta, Eurasta, Joensuusta ja Oulusta.

Kahden päivän aikana leirillä käytiin läpi mm. tekniikan ajoitusta, etäisyyksiä ja reagointia erilaisissa ottelutilanteissa. Yksi tärkeä asia oli rentous. Lisäksi tehtiin monenlaisia harjoitteita liittyen niin perusotteluliikkumiseen ja otteluasentoihin kuin myös mm. pyyhkäisytekniikoihin. Lauantain lisätreenissä käytiin vielä läpi yksi ottelutekniikka-kombinaatio perustekniikan kautta, sillä vahva perustekniikkaosaaminen toimii perustana hyvälle ottelutekniikalle. Koko leirin kantavana teemana oli kovuus-pehmeys-tyhjyys.

Kaiken kaikkiaan leiri oli erittäin antoisa. Tatamilla oli mukava tekemisen meininki ja uutta oppia tuli varmasti kaikille osallistujille, niin aloitteleville harrastajille ja junioreille kuin maajoukkuetason kilpailijoillekin. Oli mukava saada Euran porukka vierailulle ja erityisesti Kaitsu leirin ohjaajaksi, sillä hän on takavuosina treenaillut itsekin Kuopiossa. Viikonloppu oli onnistunut ja toivomme, että voimme järjestää vastaavanlaisen leirin joskus uudestaan!

euraleiri

 

 

VUOSIJUHLISSA PALKITUT

VUOSIJUHLASSA 14.12.2018 PALKITUT SEURAN JÄSENET

HARRASTAJAN KANNUSTUSPALKINTO:

Aapeli Lundsten, Mikael Tanskanen ja Tinja Miettinen

AKTIIVISEURALAINEN:

Virpi Rekola

VALMENTAJATULOKAS:

Salli Kolehmainen

NUORI SUOMI-KIERTOPALKINTO (11. kerta):

Jani Savolainen

SEURAN TUKIJALKA:

Pasi Hirvonen

TAISTELIJAN MIEKKA (23.)

Enni Väänänen

UUDET DANIT ja DANIN KOROTUKSET

1. Dan: Hannu Kuokkanen ja Arto Hiltunen

3. Dan: Tiina Heikkinen ja Miika Hänninen

5. Dan: Kari Koskinen 

 

VUOSIJUHLASSA 1.12.2017 PALKITUT SEURAN JÄSENET

AKTIIVISEURALAINEN:

Johanna ”Jossu” Hyvärinen

NUORI SUOMI-KIERTOPALKINTO (10. kerta):

Riina Peltokorpi

SEURAN TUKIJALAT:

Sanna Korhonen, Tiina Heikkinen ja Marjaana Rantala

VUODEN M.A.R.K.O:

Marko Ryynänen

TAISTELIJAN MIEKKA (22.):

Niklas Turunen

UUDET DANIT JA DANIN KOROTUKSET:

1.dan; Ossi Seppänen, Rauno Miettinen ja Marko Ryynänen

3.dan; Marko Karjalainen

 

VUOSIJUHLASSA 25.11.2016 PALKITUT SEURAN JÄSENET

Aktiiviharrastaja

 • Jani Savolainen
 • Jyri Riekkinen
 • Päivi Mäklin

Aktiiviseuralainen

 • Päivi Virtaharju

 

Nuori Suomi-kiertopalkinto, vuoden juniorivalmentaja

 • Matti Leinonen

 

Taustajoukko-palkinto;

 • Zanna ja Kari Hyvönen
 • Virpi ja Markus Rekola

 

Taistelijanmiekka (21.)

 • Antti Kivelä

 

VUOSIJUHLASSA 30.1.2016 PALKITUT SEURAN JÄSENET

Aktiiviharrastaja:

 • Heidi Seppänen
 • Salli Kolehmainen

Aktiiviseuralainen:

 • Riina Peltokorpi

Nuori Suomi -kiertopalkinto, vuoden juniorivalmentaja

 • Maija Aalto-Heinilä

Vuoden kilpailija, urapalkinto (kilpaurasta):

 • Pasi Hirvonen

Taistelijan miekka (20.):

 • Sanna Korhonen

 

VUOSIJUHLASSA 17.1.2015 PALKITUT SEURAN JÄSENET

Aktiiviharrastaja:

 • Tuuli Hankonen
 • Heikki Ståhlberg

Aktiiviseuralainen:

 • Matti Leinonen

Vuoden kilpailijatulokas:

 • Tuomas Kauppinen
 • Tyttöjen katajoukkue: Essi Hynynen, Sonja Hynynen ja Anne Koponen

Vuoden kilpailija:

 • Johanna Hyvärinen

Nuori Suomi -kiertopalkinto, vuoden junnuvalmentaja:

 • Marko Ryynänen

Taistelijan miekka (19.):

 • Rauno Miettinen

 

Ilokseni sain toivottaa tervetulleeksi suuren joukon seuran harrastajia ja valmentajia seuran vuosijuhlaan 17.1.2015 Ravintola Huviretken kabinetissa (Hotelli Cumulus). Tämä tilaisuus aloitti seuran 35-vuotisjuhlavuoden. Jatkoimme sopivasti urheilujuhlaa Suomen urheilugaalan perässä, joka pidettiin saman viikon tiistaina Helsingissä Hartwall-areenalla. Siellä iloksemme palkittiin meidän seurasta Pasi Hirvonen Karateliiton vuoden mieskilpailijana.

Aluksi kerroin hieman illan kulusta. Aloitimme ruokailulla, alkusalaatti ja pääruoka. Sen jälkeen palkitsimme perinteiseen tapaan seuran henkilöitä, jonka jälkeen siirryimme jälkiruoan kimppuun. Katsoimme Hannun ja minun ottamia valokuvia ja kerroin vuoden 2015 tulevista tapahtumista. Iltaa jatkettiin vapaalla keskustelulla.

Alla on listattu kaikki vuoden 2014 palkintojen saajat. Ehkäpä sinä voit olla seuraava palkittava vuoden päästä.

Kirjoitti: Marjaana Rantala : )

 

VUOSIJUHLASSA 18.1.2014 PALKITUT SEURAN JÄSENET

Aktiiviharrastaja 2013

 • Markku Helli
 • Akseli Maaranen

Aktiiviseuralainen 2013

 • Tuomo Kauppinen

Vuoden juniorivalmentaja (Nuoren Suomen kiertopalkinto)

 • Katja Rinelli

Vuoden kilpailija 2013

 • Niklas Turunen

Vuoden juniorikilpailija 2013

 • Eetu Tuovinen

Danin suorittaneet vuonna 2013

 • Antti Kivelä 1.dan
 • Miika Hänninen 1.dan

Karateliiton hopeinen ansiomerkki

 • Pasi Hirvonen

Taistelijan miekka 2013

 • Arto Hiltunen

 

VUOSIJUHLASSA 12.1.2013 PALKITUT SEURAN JÄSENET

Aktiiviharrastaja 2012:

 • Matti Leinonen

Aktiiviseuralainen 2012:

 • Jalmari Korhonen

Vuoden valmentajatulokas 2012:

 • Maija Aalto-Heinilä

Vuoden juniorivalmentaja (Nuori Suomi kiertopalkinto):

 • Rauno Miettinen

Vuoden kilpailija 2012:

 • Enni Loikkanen

Danin suorittaneet 2012:

 • Johanna Hyvärinen 1.dan
 • Enni Loikkanen 1.dan

Taistelijan miekka (nro 17) 2012:

 • Taina Niskanen

 

VUOSIJUHLASSA 14.1.2012 PALKITUT SEURAN JÄSENET

Aktiiviharrastaja 2011:

 • Noora Hyvönen

Vuoden kilpailijatulokas 2011:

 • Eetu Tuovinen

Vuoden kilpailija 2011:

 • Johanna Hyvärinen
 • Pasi Hirvonen

Danin suoritus 2011 (lahjakortti):

 • Niklas Turunen 1.dan

Nuori Suomi kiertopalkinto, vuoden junnuvalmentaja 2011:

 • Asta Korolainen

Vuoden valmentaja 2011:

 • Petri ”Nakki” Toivanen

Taistelijan miekka 2011 (16.):

 • Ossi Seppänen

 

VUOSIJUHLASSA 15.1.2011 PALKITUT SEURAN JÄSENET

Aktiiviharrastaja 2010

 • Jalmari Korhonen
 • Marko Ryynänen

Vuoden kilpailija 2010

 • Pasi Hirvonen

Kilpailijatulokas 2010

 • Mikko Makkonen

Vuoden tunnustuspalkinto 2010

 • Riika Korhonen

Nuori Suomi kiertopalkinto, vuoden juniorivalmentaja 2010

 • Ossi Seppänen

Danin korotus 2010

 • Tiina Heikkinen 2.dan

Taistelijan miekka 2010

 • Johanna Hyvärinen

 

”Taistelijan miekka”

Vuosittain tammikuussa pidettävässä vuosijuhlassa palkitaan yksi henkilö ”Taistelijan miekalla” seuran eteen tehdystä ansiokkaasta työstä. Tammikuussa 2010 annettu miekka oli vuoden 2009 ansioitten mukaan. Ensimmäinen miekka annettiin vuonna 1996. Miekkaan tule laatta, jossa on KKS, vuosiluku ja miekan järjestysnumero. Alla on lista kaikista, jotka ovat tähän mennessä saaneet miekan.

1. Pasi Raatikainen 1996

2. Petri ”Nakki” Toivanen 1997

3. Kari Koskinen 1998

4. Veijo Koponen 1999

5. Jonna Hassinen 2000

6. Jari Mikkonen 2001

7. Marjaana Rantala 2002

8. Pasi Hirvonen 2003

9. Outi Marjakangas 2004

10. Eino Miettinen 2005

11. Hannu Kuokkanen 2006

12. Marko Karjalainen 2007

13. Tiina Heikkinen 2008

14. Suvi Toivanen 2009

15. Johanna Hyvärinen 2010

16. Ossi Seppänen 2011

17. Taina Niskanen 2012

18. Arto Hiltunen 2013

19. Rauno Miettinen 2014

20. Sanna Korhonen 2015

21. Antti Kivelä 2016

22. Niklas Turunen 2017

23. Enni Väänänen 2018

 

 

KKS:n 30-vuotisjuhlat

Seura juhli synttäreitään Puijonmajalla mahtavissa maisemissa jykevän Puijon tornin juurella. Tunnelma oli oikein juhlava. Järjestelytoimikunnan ja johtokunnan naiset kättelivät juhlavieraat ovella. Seurojen edustajat toivottivat seuralle onnea pitkästä taipaleesta kukin ja lahjoin. Kun kaikki vieraat olivat paikalla alkoi tilaisuus juontajien toivotuksilla (Taina ja Antti S.) ja kilistimme juhlamaljan seuramme kunniaksi. Puheenjohtaja lausui johtokunnan tervehdyksen. Pian tämän jälkeen pääsimme käsiksi hienosti aseteltuun buffee-pöytään. Aluksi oli salaatteja, pääruoaksi lihaa ja kalaa sekä maukkaan aterian päätteeksi ihana jälkiruoka kahvin kera.

Seuraavaksi Antti Sulkakoski, seuran alkuaikojen rahastonhoitaja, kertoi seuran alkutaipaleista ja seuran silloisista henkilöistä. Mukavan historiikin jälkeen puheenjohtajan johdolla palkittiin seuran aktiivijäseniä Karateliiton pronssisilla ansiomerkeillä. Tätä seurasi vapaa sana, jossa puhui mm. Pohjois-Savon liikunnan edustaja. Judoseura Sakura halusi lahjoittaa syntymäpäivien kunniaksi stipendin lupaavalle nuorelle kilpailijalla, joka oli Johanna Hyvärinen.

Tässä vaiheessa juhlavieraat pääsivät vapaasti likumaan ja juttelemaan. Paikalla oli monta seuran entistä harrastajaa, jotka ovat hajaantuneet ympäri Suomea. Ainakin iloisesta puheensorinasta päätellen juttua riitti. Ei edes pieni sade haitannut tahtia. Samaan aikaan Tunteet-bändi alkoi viritellä soittimiaan. Bändin aloittaessa soittamaan tanssi lattialle kerääntyi nopeasti tanssioita. Bändin mahtava saundi ja laulaja saivat monet tanssimaan oikein kunnolla. Tanssilattia oli koko ajan lähes täynnä. Ihmiset istuivat terassilla juttelemassa ja välillä tanssimassa. Juhla jatkui yli puolen yön ihanasti hämärtyvässä yössä. Tunnelma oli aivan loistava. Nyt sitten odotellaan joko 35- tai 40-juhlia.